SOL Soolo siivousrobotti siivoaa Kauppakeskus Itiksessä

11.10.2016

SOL otti lokakuun alussa käyttöön Sooloksi nimetyn TASKI IntelliBot -siivousrobotin. Soolo soveltuu hyvin Itiksen isoille käytäville, jossa siivottavaa lattia pinta-alaa on runsaasti. Itiksessä siivousrobotti työskentelee öisin ja toimintaa valvoo palveluvastaava, joka samaan aikaan voi keskittyä omiin töihin.

Soolo on ohjelmoitu siivoamaan tietty tila sovitun laatutason mukaisesti. Yli 20 erilaista sensoria havainnoi ympäristöä esteiden tai törmäysten varalta, taaten näin ollen käyttäjälle ja ympäristölle turvallisen työskentelyn. Tehokkaimmillaan robotti pystyy pesemään 7 000 neliötä työvuoron aikana.

Robotin kaikki toiminta tallentuu käyttöjärjestelmään. Monitoroimalla näitä menneitä tapahtumia sen toimintaa voidaan edelleen kehittää ja laatua parantaa.

Olemme saaneet hyviä kokemuksia eri testien kautta ja monet asiakkaamme ovat kiinnostuneita robotin käyttöönotosta omissa kohteissa, kertoo SOL Palveluiden palvelujohtaja Mari Suomalainen.

LEAN -menetelmällä enemmän arvoa asiakkaalle

Kilpailu kiinteistöalalla on kovaa. Robotit ja automatisointi ovat tärkeitä toiminnan kehittämisen keinoja, mutta pelkkä automatisointi ei yksin tuo kustannustehokkuutta. SOL käyttää työnjohdossa LEAN -filosofiaan perustuvaa Kerralla oikein -mallia, jossa kunkin kohteen toiminnat tutkitaan tarkkaan. Tarkoituksena on poistaa kaikki turha ja tuottamaton toiminta hyvän suunnittelun avulla. Olennaista on asiakkaan kuunteleminen ja lisäarvon tuottaminen.

Automatisointi ei sinällään ratkaise tehokkuusongelmia, vaan on löydettävä tehokkuuteen vaikuttavat tekijät asiakaskohtaisesti. Robottisiivous on yksi osa tehostamista muiden joukossa, täsmentää Suomalainen.

LEAN:n avulla pääsemme käsiksi juurisyihin ja asiakkaalle arvoa tuottaviin asioihin. Erilaisilla toiminnan suunnittelulla ja teknisillä ratkaisuilla esimerkiksi käytettävien siivousaineiden ja menetelmien huolellisella suunnittelulla päästään monesti järkeviin säästöihin, summaa Suomalainen.

Lisätietoja:
Livestriimaus 12.11.2016 klo 9.00, osoitteesta: www.facebook.com/solpalvelut ja Periscopesta @SOLPalvelut. Video ja kuvat tullaan tallentamaan sivustolle www.sol.fi/ajankohtaista

SOL Palvelut Oy, palvelujohtaja Mari Suomalainen, puh. 040 750 1255, mari.suomalainen@sol.fi

Jaa kirjoitus sosiaalisessa mediassa

FB Twitter LinkedIn

« Takaisin