Nuorikin pääsee uralla eteenpäin, jos vain haluaa

26.01.2015

SOLin palveluohjaaja Janne Freiberg on mukana HYMYn viikon ensimmäisessä oppilaitosvierailussa heti maanantaina 26. tammikuuta. Nuori virolaissyntyinen nainen on paikalla Espoon Omniassa kertomassa siivousalasta, sen eri vaihtoehdoista ja siitä, miten SOL tukee henkilöstöään uuden oppimisessa.

- Moni ei edes tiedä, miten laaja siivousala on ja miten paljon eri vaihtoehtoja se tarjoaa. Lisäksi aion kertoa siitä, että työ ei ole ollenkaan raskasta, kunhan työvälineet ja ergonomia ovat kunnossa, lataa Freiberg.

Vastuuta lisää

25-vuotias Freiberg tuli SOLille kolmisen vuotta sitten, ensin palveluvastaavaksi. Jo neljän kuukauden kuluttua aloituksesta nainen nimettiin ryhmänvetäjäksi, ja tällä hetkellä hän tekee palveluohjaajan töitä. Oma esimies on kohta jäämässä vanhempainvapaalle, ja Freiberg siirtyy sitten itsenäiseksi palveluohjaajaksi vastuullaan 30 henkilön tiimi.

Urakehitys, vastuun saaminen ja uuden oppiminen ovat siis täysin mahdollisia kaikille.

- Sanoisin, että eteenpäin pääsee, kun itse sitä haluat ja yrität parhaasi.

Muutto kannatti

Sihteerin töistä pikkutyttönä haaveillut Freiberg muutti Suomeen Tallinnasta vuonna 2010 silloisen poikaystävän vanavedessä. Lähtöä kotimaasta hän ei ole katunut.

- Palveluvastaavan eli käytännön siivoustyötä tekevän palkkataso Virossa on aivan toinen kuin täällä. Ja kuitenkin ruoka alkaa olla samanhintaista, samoin Tallinnan ja Helsingin vuokrat. Sitä paitsi palveluohjaajana saan hyödyntää monia sihteerinkin ominaisuuksia. Autan muita, huolehdin rutiineista ja katson että työt hoituvat aikataulussa.

Freibergin työpaikka on VR:n Ilmalan varikko ja niiden paikallisjunat. Vaikka kohteena junat ja varikkoympäristö ovat omanlaisiaan, työt sujuvat kunnon ohjeiden ja välineiden avulla kuten pitääkin.

Jatko-opinnot kiinnostavat

Freiberg toimii työnsä ohella tutorina 30 tiimikaverilleen ja kouluttaa yrityksen henkilöstöä ahkerasti. Viime syksynä hän sijoittui hopealle Finnclean-messujen Puhtausalan ammattilainen -kilpailussa.

- Olen itse opiskellut aktiivisesti SOLin omissa koulutuksissa ja valmistuin myös juuri kiinteistöpalvelujen perustutkinnosta. Opiskelusta on todella hyötyä. Voi olla, että jatkan vielä opintojani, sillä siivoustyön ohjaajakoulutus kiinnostaisi kovasti!

Jaa kirjoitus sosiaalisessa mediassa

FB Twitter LinkedIn

« Takaisin