Nuoret kaipaavat yrityksiltä luovempia rekrytoinnin malleja

05.05.2014

Tampereen ammattikorkeakoulun yrittäjyyden yksikön Proakatemian tiimit saivat 28.4 SOLilta tiimi-diili haasteen. Tehtäväantona oli uudistaa SOLin työnhakuprosessia ja parantaa alan vetovoimaisuutta. SOLin pääkonttorille saapui 100 tiimiyrittäjä työskentelemään annetun haasteiden kimppuun. Toimeksianto eikä yritys ollut nuorille etukäteen tiedossa.

Tehtävänannossa tiimiläiset analysoivat kiinteistöpalvelualan avoimia työpaikkoja, työnhaun malleja, työnhaussa erottautumisen keinoja sekä mahdollisuutta erottautua työnhaussa. Tehtävänannossa tiimiläiset ideoivat myös miten SOLin tulisi kehittää työantajanäkyvyyttä nuorten keskuudessa.
Kaikilla tiimeillä oli yhteinen näkemys yritysten tasapäistävistä rekrytointimalleista. Työnhakijoilla ei myöskään ole mahdollisuutta erottautua hakuvaiheessa. Rekrytoinnissa tulisi teettää luovempia haasteita, joilla voidaan testata hakijoita ja heidän käyttäytymistään tositoimissa jo ennen valintaa. Sosiaalinen media koettiin erittäin tärkeäksi osaksi tulevaisuuden markkinointia ja rekrytointia.
- Oli hienoa seurata kuinka innostuneesti nuoret tarttuivat haasteeseen. Tekemisen meininkiä riitti, kertoo SOL Palveluiden henkilöstöpäällikkö Heidi Johansson. Erityisen loistavaa oli seurata tiimi-työskentelyä ja päästä kuulemaan nuorten näkemyksiä siitä, miten SOLin toimintatapoja voitaisiin kehittää. Jokaisella tiimillä oli loistavia ideoita, joita tulemme ottamaan huomioon rekrytointia ja alan vetovoimaisuutta kehittäessämme.

Tiimidiilin voitti tiimi Polte. Tiimin työssä nousi esiin täysin uudenlainen tapa toteuttaa rekrytointia ja innovatiivinen ote. Työssä kuvattiin hyvin konkreettisesti ehdotuksia ja kehitysmalleja SOLin rekrytointiprosessin ja työnantajamielikuvan kehittämiseen. Polte oli miettinyt niin strategisella kuin käytännön tasollakin sosiaalisen median malleja, toimintatapoja ja kampanjoita. Työssä oli myös hyvin innovatiivisia ehdotuksia työhakemuksen ja haastattelun malleihin, joita SOL tulee kehittämään ideoiden pohjalta.

- Joka kevät haluamme haastaa tiimimme kilpailemaan keskenään innovoiden valitsemamme toimeksiannon kanssa, kertoo Proakatemian tiimivalmentaja Leena Varis. Tänä vuonna saimme mielenkiintoisen ja hyvin erilaisen haasteen. Nuoret etsivät itse tietoa, innovoivat ja ovat itse suoraan tuloksista vastuussa toimeksiantajalle tiimiyrityksen kautta. Nuorilla on valtava into ja intensiteetti kehittää uutta. Oli hienoa, että SOL oli tyytyväinen tuloksiin ja sai konkreettisia ja suoraan käytäntöön vietäviä ideoita.

Lisätietoja:
SOL Palvelut Oy
Palvelupäällikkö Heidi Johansson puh. 040 670 3061 heidi.johansson@sol.fi

Proakatemia, TAMK
Tiimivalmentaja, Leena Varis puh. 050 592 5105 leena.varis@tamk.fi

Jaa kirjoitus sosiaalisessa mediassa

FB Twitter LinkedIn

« Takaisin