Joskus työpäivä saa yllättävän käänteen ja nopea reagointi saattaa pelastaa ihmishengen

12.03.2018

SOLilainen palveluvastaava Satu Kolu oli menossa aamulla töihin Prismakeskukseen ja sattumalta havaitsi henkilön nukkumasta oven edestä. Nopeasti selvisi, että kaikki ei ollut hyvin. – Koin kansalaisvelvollisuudeksi katsoa mikä miehen tilanne oli, vaikka aluksi pelottikin. Kolulla oli kiire töihin, mutta ambulanssin soittaminen oli hänelle päivänselvä asia.

 

– Sain miehen nopeasti hereille ja hän olisi ollut heti lähdössä kotiin. Huomasin, että ammattilaisen apu oli tarpeen ja sain hänet suostuteltua jäämään odottamaan kanssani ambulanssin saapumista, Kolu kertaa tapahtumia.

Ambulanssin saapuessa miehen ruumiinlämpö oli ollut 32,8 celsiusastetta, joten hänen elimistönsä kärsi hypotermiasta.

SOL palkitsi Satu Koulun esimerkillisestä toiminnasta

Satu palkittiin erinomaisesta toiminnasta Kalevalan Valoisa -korulla, joka muistuttaa ystävyyden tärkeydestä ja antaa voimaa ja elämän iloa.

 – Koru symbolisoi hyvin Sadun esimerkillistä toimintaa, kiittelee palkitsemistilaisuudessa mukana ollut palvelujohtaja Sanna Peltola.

– Satu toimi tilanteessa erinomaisesti ja osoitti tilanteessa valppautta ja hyvää tilannetajua.

– Siivoustyössä on tärkeää havainnoida ympäristöä ja reagoida heti, jos jokin ei ole sovitun mukaista. Turvallisuus on jokaisen asiakasyrityksessä toimivan vastuulla ja olen iloinen, että Satu on ollut aamutuimaan valppaana.

Satu itse oli palkitsemisesta iloinen. – Pitäisi aina pysähtyä auttamaan, jos epäilee, että toisella on hätä. Hän toivoisi, että näin tekisivät muutkin.

Tilanteen vakavuus paljastui Satulle vasta myöhemmin.

– Näin jälkeenpäin ajatellen, tilanne olisi voinut päättyä ikävästi. Ehkä kaikella on tarkoituksensa, pohtii Satu. En yleensä työskentele lauantaisin, enkä Hyvinkään Prismassa. En päässyt pääovesta sisään, joten lähdin kiertelemään rakennusta ja etsiessäni henkilökunnan sisäänkäyntiä havaitsin miehen ja sain hänelle nopeasti apua.

 

Jaa kirjoitus sosiaalisessa mediassa

FB Twitter LinkedIn

« Takaisin