Ajankohtaista

Artikkelit

SOL on ostanut enemmistön Consultor:n osakekannasta - Osakekaupalla SOL hyppää tietotekniikka-alalle

- Consultor:n hyvä maine, vahva osaaminen sekä osaavan, motivoituneen ja kasvua intohimoisesti haluavan johdon jääminen osakkaiksi oli edellytys osakekaupan toteutumiselle, kertoo SOL Palveluiden toimitusjohtaja Juhapekka Joronen. Palveluliiketoiminnassa automatisointi ja robotiikan merkitys sekä... Lue lisää »


SOL on mukana Työ ei syrji -kampanjassa – tekoja tasa-arvoisen työelämän puolesta

 - Työvoimavaltaisena yrityksenä haluamme pitää huolta iloisesta ilmapiiristä ja varmistaa erilaisuuden hyödyntämisen asiakaspalvelussa. Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää ihmisten välillä, kertoo SOLin henkilöstö- ja lakiasiainjohtaja Timo Sairanen.   - SOLissa toimii esim. Monikulttuur... Lue lisää »


TouchPoint ja SOL-yhtiöt yhteistyöhön

Suomalainen työvaateyritys TouchPoint Oy suunnittelee ja valmistaa ekologiset työvaatteet SOL-yhtiöiden lähes 10 000 työntekijälle.  Koko SOLin Suomen henkilöstö työskentelee ensi vuodesta lähtien vastuullisista materiaaleista tehdyissä vaatteissa, ja vaatteiden raaka-aineena käytetään esimerkiksi 1... Lue lisää »


SOLilla tehdään Joutsenmerkin arvoista hotellisiivousta

SOL Palveluissa on tehty alusta lähtien pitkäjänteistä työtä ympäristön hyväksi. Sitoumus 2050 -ympäristöohjelmaan kirjatut lupaukset, joihin Joutsenmerkkikin kuuluu, ovat siitä hyvä esimerkki. ”Toimintamme on aina ollut laadukasta, ja tämä sertifikaatti kirkastaa entisestään lopputulosta”, kehitysj... Lue lisää »


SOL Henkilöstöpalvelut Oy tuplasi liikevaihdon kahdessa vuodessa

SOL Henkilöstöpalvelut välitti viime vuonna uuden työpaikan 4500 työntekijälle ja kuukausittain työllistyy n. 2500 työntekijää. Suurimmat kasvualueet ovat olleet logistiikka-, teollisuus- ja rakennustoimialat. Toimitusjohtaja Niilo Kemppe kertoo kasvun tulleen systemaattisella palvelutyöllä, miss... Lue lisää »


Joskus työpäivä saa yllättävän käänteen ja nopea reagointi saattaa pelastaa ihmishengen

  – Sain miehen nopeasti hereille ja hän olisi ollut heti lähdössä kotiin. Huomasin, että ammattilaisen apu oli tarpeen ja sain hänet suostuteltua jäämään odottamaan kanssani ambulanssin saapumista, Kolu kertaa tapahtumia. Ambulanssin saapuessa miehen ruumiinlämpö oli ollut 32,8 celsiusastetta... Lue lisää »


Monikulttuurinen juhlakalenteri 2018 on julkaistu

Moninaisuus on rikkautta ja arvostamme sitä kaikilla tasoilla. Meillä jokaisella on uskontoon ja kansallisuuteen liittyviä tärkeitä juhlia, joita haluamme juhlistaa. SOLissa toimiva Monikulttuurinen työryhmä ylläpitää vuosittain monikultturista juhlakalenteria. Tämä on hyvänä apuna muistaessamme työ... Lue lisää »


SOL Laatupalkintokilpailu on oiva väline toiminnan kehittämiseen

Sisäisiä laatupalkintokilpailuja on järjestetty 23 vuotta, siitä lähtien kun SOL voitti Suomen Laatupalkinnon vuonna1993 palveluyrityssarjassa. Voiton perusteina mainittiin mm. omaleimainen yrityskulttuuri, positiivinen johtamistyyli ja johdon näkyvä tuki sekä tiivis sidosryhmäyhteistyö ja asiakasty... Lue lisää »


SOL tarjoaa opiskelijoille kiinteistöjen tasoa nostavia töitä

Opiskelijat pukevat keltaisen paidan ylpeinä ylleen Keskuspuiston ammattiopiston opiskelijat tarttuvat töihin opettajansa Soili Lönnforsin ohjaamina puoli kymmenen aikoihin. Parituntisen työvuoron jälkeen opiskelijat siirtyvät takaisin omaan opiskelupisteeseensä. Opiston Itäkeskuksen toimipaikass... Lue lisää »


SOL Palveluilla ja Kainuun ammattiopistolla rautainen yhteistyö Kajaanissa

- SOLin palveluesimies Päivi Seppänen kehuu yhteistyötä ja on tyytyväinen, että SOL lähti mukaan tähän koulutusyhteistyöhön. Viimeisen kahden vuoden aikana yhdeksän työntekijää on suorittanut kiinteistöpalvelujen koko tutkinnon.   Noora Krökki ja Juha Heikkinen aloittivat SOLilla Kainuun kesku... Lue lisää »


SOL on merkittävä oppisopimuskouluttaja

– Perustutkinnot sopivat alanvaihtajille, uudella alalla aloittaville ja maahanmuuttajille. Työkokemuksen karttuessa sopivia ovat ammattitutkinnot. Esimiehet ja ohjaajat voivat suorittaa kiinteistöpalvelualan ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Ohjaajilla on myös mahdollisuus kouluttautua lähiesim... Lue lisää »


SOL hoitaa ainoana yksityisenä palveluyrityksenä julkisen sektorin sairaalasiivouksia

– Olemme tällä hetkellä ainoa palveluyritys, joka hoitaa myös julkisen sektorin sairaalasiivousta, SOL Palveluiden liiketoimintajohtaja Jussi Holopainen kertoo.  Sairaanhoidon yksiköt hakevat nyt entistä kokonaisvaltaisempia ja joustavampia ratkaisuja myös kiinteistöpalveluiden osalta. – Ulkoista... Lue lisää »


SOL Henkilöstöpalvelut mukaan työnhakuvalmennukseen

Luonnollinen jatkumo tälle työllistämiselle on rakentamamme työnhakuvalmennus, jota lähdemme aktiivisesti tarjoamaan asiakasyrityksillemme, valottaa johtaja Timo Sairanen. Nyt pystymme auttamaan yrityksiä myös niissä tilanteissa, jolloin yrityksessä tapahtuu henkilöstömuutoksia. Tällaisia tilanteita... Lue lisää »


SOL Life työhyvinvointipäivä muistuttaa arjen hyvinvoinnista

SOL Life työhyvinvointiohjelma SOLissa tavoitteena on turvallinen työ, työntekijöiden terveyden edistäminen ja työkyvyn säilyttäminen mahdollisimman pitkään sekä hyvä työilmapiiri. Lähiesimiesten rooli on työhyvinvoinnissa hyvin tärkeä ja he saavat jatkuvaa työhyvinvointikoulutusta. Panostamme my... Lue lisää »


Tutkinto evästää esimiestyöhön, 22 SOLilaista suoritti lähiesimiestyön tutkinnon

Lähiesimiestyön ammattitutkinto antaa hyvän peruspohjan esimiestyölle, kertoo SOLin henkilöstön kehityksestä vastaava Merja Oljakka. – Oli ilo katsoa opiskelijoiden kehittymistä ohjelman aikana. Usko itseen, itseluottamus ja osaaminen kehittyivät. Pikkuhiljaa uskallettiin tehdä asioita ja tehtäviä r... Lue lisää »


Minun ensimmäinen kesätyöni!

En ollut oikeastaan koskaan kiinnostunut ammatillisessa mielessä varhaiskasvatuksesta tai lasten kanssa touhuamisesta, vaikka lapsirakas olenkin. Ala ei näin ollen ollut minulla mielessä myöhemmin koulu- ja työuraa suunniteltaessa. Ensimmäinen kesätyöni valikoitui siis klassisesti vanhempien kautta.... Lue lisää »


Vinkkejä puhtaaseen hääjuhlaan

Pesuohjeet ovat enemmän kuin pieni printti puvunsaumassa Myyjältä kannattaa kysyä jo ostovaiheessa puvun hoito-ohjeesta. Hoito-ohjeet eivät ole aina selkokielisiä, mutta osaava myyjä osaa kyllä neuvoa. Sillä selvää on, että juhlissa sattuu ja tapahtuu ja näin pitääkin olla, kertoo SOL Pesulapalve... Lue lisää »


Posti ostaa SOL Henkilöstöpalvelut Oy:n henkilökohtaisen avustamisen liiketoiminnan

−  Meidän henkilökohtaisen avun työntekijät ovat todellisia asiantuntijoita, joilla on laaja osaaminen alalta, kertoo SOL Henkilöstöpalveluiden toimitusjohtaja Niilo Kemppe. − Kotiin tarjottavat palvelut eivät ole meidän strategista kasvualuetta ja olenkin hyvilläni, että toiminnan jatkajaksi löytyi... Lue lisää »


SOL nimitti Ruotsin yhtiön toimitusjohtajaksi Tina Wessman Hellstadiuksen

Wessman Hellstadius siirtyy Solrenerietiin Telialta. Hän on työskennellyt aikaisemmin myös Scanialla, EuroMaintilla sekä LRF Samköpin toimitusjohtajana. Wessman Hellstadiuksella on vahva osaaminen liiketoimintajohtamisesta, toimitusketjujen kehittämisestä ja yritysmyynnistä kansainvälisessä liiketoi... Lue lisää »


Postin ja SOLin yhteisyrityksen Flexon toimitusjohtajaksi Tommi Törmälä

- Toivotan Tommin sydämellisesti tervetulleeksi Flexon johtoon! Flexon tavoitteena on 100 miljoonan euron liikevaihto muutaman vuoden sisällä. Uskon, että Tommin vahva osaaminen niin henkilöstö- kuin asiakaskohtaamisissa ja kyvykkyys liiketoiminnan johtamisessa mahdollistavat Flexon, sen asiakkaiden... Lue lisää »


Posti kasvaa sisälogistiikkaan yhteisyrityksellä SOLin kanssa - Flexo tuo 300 uutta työpaikkaa

Posti Group Oyj ja Solemo Oy (SOL) allekirjoittivat huhtikuussa sopimuksen yhteisyrityksen perustamisesta. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi yritysjärjestelyn 25.4.2017. - Flexo tähtää johtavaan markkina-asemaan sisälogistiikkamarkkinassa. Kaksi suomalaista oman alansa huippuosaajaa yhdistäv... Lue lisää »


SOL on mukana Tulevaisuuden työpaikka -projektissa

Työelämä ja työn tekemisen tavat ovat murroksessa. Nopea muutos vaikuttaa myös siihen, kokevatko ihmiset osaamisensa vastaavan muuttuvan työelämän vaatimuksia tai kykenevätkö työpaikat tarjoamaan osaamisen uudistamiselle puitteet. Projektissa uskotaan, että tulevaisuuden työpaikka uudistuu vain ihmi... Lue lisää »


Posti perustaa SOLin kanssa yhteisyrityksen sisälogistiikkaan

Postin paketti- ja logistiikkapalveluiden johtaja Jukka Rosenberg toteaa, että yhteisyrityksen perustamisella Posti vauhdittaa logistiikan ja toimitusketjuratkaisuiden palvelujen kasvua. Yhteisyritys tulee lisäämään työpaikkoja logistiikkaan. - Asiakkaamme ovat jo pitkään kysyneet Postilta ratkai... Lue lisää »


SOL Sponssi

Oletko kunnostautunut urheilun tai taiteen saralla? Oletko matkalla maailman mestariksi tai nobelistiksi? Julkistamme hakuun kaksi 2000-5000 euron arvoista SOL Sponssia urheilun ja taiteen saralta. Kerro saavutuksista ja tavoitteistasi hakemuksella tammikuun loppuun mennessä. SOL Sponssi raati te... Lue lisää »


SOL Ikäohjelma lanseerattiin eläkeläisten joululounaalla

Joulukuun ensimmäisenä SOL City täyttyi iloisista jälleennäkemisistä ja tiivistyneestä kokemuksesta, kun joukko SOListä eläkkeelle jääneitä työntekijöitä kokoontui joululounaalle. Tilaisuuden avasi konsernin emoyhtiön SOLEMO Oy:n toimitusjohtaja Peppi Kaira. Hän kertoi nykyisen SOLin kaikista eri pa... Lue lisää »


Ikäohjelma tukee nuoria ja vanhoja

– Erityishuomion kohteena ikäohjelmassa ovat nuoret ja eläkeiän jo saavuttaneet työkykyiset ja haluiset SOLilaiset. Näemme monimuotoisuuden rikkautena eikä minkään ikäryhmän syrjintää sallita, henkilöstöjohtaja Timo Sairanen sanoo. – Ikäohjelman tavoitteena on edistää positiivista yhteistyötä eri... Lue lisää »


SOL mukana Euroopan jätteen vähentämisen viikolla

Viime vuosina sähkön, muovin ja erilaisten kemikaalien käyttöä on voitu vähentää lähes kaikissa SOLin toiminnoissa. Ekologisempiin käytäntöihin on päästy uusien työtapojen ja ennen kaikkea ympäristöystävällisemmän teknologian kehityksellä ja käyttöönotolla. Kampanjan myötä haastamme asiakkaita mu... Lue lisää »


SOL Pesulapalveluiden raikastusmenetelmä

Menetelmä mahdollistaa sellaisten tuotteiden käsittelyn, jotka eivät kestä vaurioitumatta tavanomaista tai kemiallista pesua, mutta joissa olevat tuoksut voivat jolla epämiellyttäviä. Raikas­tusmenetelmä myös desinfioi tuotteen ja tuhoaa homesienet ja itiöt sekä bakteerit.  Tuotteet, joita ei voi... Lue lisää »


SOL mittaa vuosittain henkilöstön työtyytyväisyyttä ja työhyvinvointia Ilopuntari-kyselyllä.

Ilopuntari-kyselyn tuloksia esimiehet käyttävät toiminnan kehittämiseen yhdessä työntekijöiden kanssa. –Olemme toteuttaneet useita työhyvinvointiin liittyviä hankkeita viime vuosina.Ilopuntari on osa meidän SOL Life -ohjelmaamme, jolla pyritään monin tavoin kehittämään työhyvinvointia.  –Esimi... Lue lisää »


Asenne ja ammattitaito ratkaisee

SOL Henkilöstöpalveluissa työskentelevä Markku on viihtynyt pestissä kuin pestissä. Tarina työsuojeluvaltuutetun Markun urasta ja hieman erikoisemmasta työmatkasta.  Markku aloitti työskentelyn jo vuonna 2009 rakennusapumiehenä. Seitsemän vuoden aikana hän on ehtinyt tekemään monenlaista työtä mm... Lue lisää »


Blogit

Kesätyövinkkejä!

Jippii, kesä on pian täällä! Kesätöiden haku on vauhdikkaasti käynnissä ja ensimmäiset ovat jo lähettäneet hakemuksensa. Vielä ehtii vallan mainiosti hakuihin mukaan, sillä me ainakin rekrytoimme kesätyöntekijöitä vielä kesällä! Luehan alta vinkkejä kuinka napata kesäksi huippu työ. Lue lisää »


Ammattitutkintojen uudistus pähkinänkuoressa

Ammatillinen koulutus uudistui tämän vuoden alussa. Paineita reformiin on tullut useasta suunnasta: työelämä muuttuu, opiskelijoiden tarpeet ovat yhä yksilöllisempiä, julkiset menot ovat suurennuslasin alla ja eriarvoisuuden riski kasvaa. Uudistus on suuri, ja sen myötä moni asia muuttuu. Tässä niis... Lue lisää »


Joskus työpäivä saa yllättävän käänteen ja nopea reagointi saattaa pelastaa ihmishengen

SOLilainen palveluvastaava Satu Kolu oli menossa aamulla töihin Prismakeskukseen ja sattumalta havaitsi henkilön nukkumasta oven edestä. Nopeasti selvisi, että kaikki ei ollut hyvin. – Koin kansalaisvelvollisuudeksi katsoa mikä miehen tilanne oli, vaikka aluksi pelottikin. Kolulla oli kiire töihin, ... Lue lisää »


SOL uuden ammatillisen koulutuksen ytimeen

Ammatillinen koulutus Suomessa elää historiallista muutosta. On hienoa, että oma organisaatiomme on saanut siinä näköalapaikan ja aktiivisen vaikuttajan roolin. Saimme puheenjohtajan paikan vastaperustetussa alamme työelämätoimikunnassa. Lue lisää »


Vanhojen tanssit

Ja pieni tarina siitä, miten puku säilyy hyvännäköisenä ja on myyntikuntoinen juhlien jälkeen Lue lisää »


Tekstiilit eivät ole lian ystäviä, ne tykkäävät toisistaan ihan yhtä paljon kuin hammas plakista. Ja muita viisauksia vaatehuollosta

Alkuvuosi pakkasilmoineen ja eteläisimmässä Suomessa todella vaihtelevine keleineen hyytävän kylmän, märän ja kostean välimaastossa, on tärkeää muistaa muutamia asioita. Lue lisää »


Kohteliaisuus on POP! Vinkkejä työilmapiirin parantamiseen.

Työhyvinvointiin kiinnitetään SOLilla paljon huomiota. Iloinen työn tekeminen ja kannustava, yhteistyöhenkinen ilmapiiri ovat meille hyvin tärkeitä. Hyvä työilmapiiri on yksi avaintekijöistä työssä jaksamisen ja työhyvinvoinnin kannalta. Kuinka sitä työilmapiiriä sitten voi kehittää ja millainen sen... Lue lisää »


Kuka on se työnantajien kuuluttama hyvä tyyppi?

Työnantajat hakevat yleensä hyvää tyyppiä, jolla on asenne kohdallaan – kuka se sellainen oikein on? Millainen on hyvä tyyppi ja mitä on hyvä asenne? Lue lisää »


Mielessä loistava idea, mutta en uskalla tuoda sitä julki

Harva idea on syntyessään valmis ratkaisu. Usein parhaimmat ideat lähtevät liikkeelle juuri oudolta tuntuvista, epätavallisista ja jopa villeistä mielenliikkeistä. Voi käydä myös niin, että moni hyvä idea jää kertomatta, koska pelätään idean olevan vähäpätöinen tai että joku lyttää sen heti ensi met... Lue lisää »


Kesätöiden päättyminen – mitä pitää huomioida?

Monet kesätyöntekijät alkavat tehdä viimeisiä työvuorojaan ja syksy jatkuu muissa merkeissä. Mitä asioita täytyy muistaa huomioida ja hoitaa työsuhteen päättyessä? Lue lisää »


Mitä henkilöstövuokraus on? Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Henkilöstövuokraus on jo niin yleistä, että kaikki tietävät siitä jotakin. Alan kasvu on ollut vauhdikasta ja vastuulliset henkilöstövuokrausfirmat ovat pitäneet huolen siitä, että pysyvät ajan käytäntöjen ja säännösten tasalla. Muutosta on tapahtunut monessa asiassa sitten ensimmäisten vuokrafirmoj... Lue lisää »


Minun ensimmäinen kesätyöni!

Kesätyömuistot palauttavat mieleen ensikosketuksen työelämään. Minulle tämä ensimmäinen kesätyökokemus oli äitini yrityksessä, Kuperkeikka -nimisessä päiväkodissa. Täytin tuona kesänä 14 ja tartuin mahdollisuuteen tienata itselleni taskurahaa. Pientä rohkaisua työntekoon saattoi tulla kotoakin Lue lisää »


Ketä meillä työskentelee?

Henkilöstövuokraus on jo niin yleistä, että lähes kaikki tietävät mistä on kyse. Tiedätkö kuitenkaan ketä meillä työskentelee? Oletko miettinyt voisitko itse työskennellä kauttamme? Lue lisää »


Vinkkejä puhtaaseen hääjuhlaan

Ennakoimalla säästyy monelta harmilta ja juhlasta voi nauttia täysin siemauksin. Parhaiten kaikenlaisilta tahrahuolilta säästyy, kun teettää puvulle suojakäsittelyn. Lue lisää »


Matot pesulle

Erityisesti nyt kesäaika (joulun ohella) on juuri sitä hetkeä, kun matoille halutaan antaa kyytiä niihin kertyneistä tahroista ja käytön tuomasta patinasta. Joillekin on kesäloman tuomaan ”lukujärjestykseen” kuulunut retket mattolaitureille, jolloin kevyimpiä mattoja on rullattu kainaloon ja suunnis... Lue lisää »


Työstä kaikki hyöty irti - viisi vinkkiä kesätyöntekijöille

Moni kesätyöntekijä on jo aloittanut työt ja olipa kyseessä ensimmäinen työpaikka tai ei, niin on hyvä miettiä heti aluksi kuinka kesätyöstä saa kaiken hyödyn irti. Kesätyö ei välttämättä ole juuri siltä alalta, jolla tulee myöhemmin työskentelemään, mutta kaikki työkokemus on aina eduksi. Työstä ka... Lue lisää »


Juhli huoletta!

Juhlissa sattuu ja taphtuu, ja niin kuuluukin! Kokosimme viisi vinkkiä miten juhlit huoletta. Lue lisää »


Jokaiseen kohtaamiseen satsataan

Rekrytointi tehdään huolella ja tarkka laadunvalvonta tuo tulosta myös asiakkaille. Rekrytoinnissa palvelun laatu on yksi kilpailuvaltti. Henkilöstöhallinto digitalisoituu, mutta tässä busineksessa ihminen ihmiselle on edelleen korvaamaton. Henkilöstöalan ammattilaisemme haastattelevat jokaisen asia... Lue lisää »


Palvelujohtamisen kivijalka on henkilöstö

SOL ei olisi noussut menestyväksi palveluyritykseksi ilman vahvoja arvojamme. Positiivinen ihmiskuva on henkilöstöstrategiamme kantava voima. Uskomme, että jokainen haluaa tehdä hyvää työtä, onnistua, olla ajatteleva ja kehittyä työssään. Haluamme luoda ympärillemme ilmapiirin, joka kannustaa arkilu... Lue lisää »


Miten rekrytointiprosessimme etenee?

Oletko pohtinut miten henkilöstönvuokraus toimii käytännössä? Kerromme miten rekrytointiprosessimme etenee. Lue lisää »


Millainen on yleisin työhaastattelumme?

Haastattelemme viikoittain satoja työnhakijoita, joten haastattelutilanteet ovat muokkautuneet tehokkaiksi ja selkeiksi. Kerromme yleisimmästä työhaastattelustamme. Lue lisää »


7 vinkkiä työhakemuksen täyttämiseen

Työhakemusten täyttäminen on olennaisin osa työnhakuprosessia. Rekrytoijamme käsittelevät päivittäin todella suuren määrän hakemuksia – olemme nähneet niitä sen verran, että kokosimme tähän parhaat vinkit niiden täyttämiseen. Lue lisää »


SOL Ikäohjelma lanseerattiin eläkeläisten joululounaalla

SOL teki historiaa kutsumalla ensimmäistä kertaa eläkkeelle jääneitä työntekijöitä yhteiseen tapaamiseen sekä julkistamalla SOL Ikäohjelman. Ohjelma edistää kaikenikäisten työssä jaksamista. Lue lisää »


Hyvinvointianalyysi apuna kartoittamassa henkilökohtaista kokonaistilannetta

SOLin esimiesvalmennuksissa on hyödynnetty First beat mittausta hyvinvoinnin kartoittamisessa jo useamman vuoden. Mittauksessa kartoitetaan stressireaktioita, palautumista ja liikkumista. Lue lisää »


SOL mittaa vuosittain henkilöstön työtyytyväisyyttä ja työhyvinvointia Ilopuntari-kyselyllä.

–Tämän vuoden tuloksiin voimme olla suurelta osin tyytyväisiä. Kun mittauksessa korkein arvosana on viisi, niin toimihenkilöiden osalta keskiarvo oli 4,2 ja palveluvastaavien osalta keskiarvo 3,9. Myös vastausprosentti oli noussut edellisistä vuosista, SOLin henkilöstöjohtaja Timo Sairanen sanoo. Lue lisää »


Asenne ja ammattitaito ratkaisee

Asenne ratkaisee, on klisee. Mutta tottahan se on, tekevälle on aina töitä tarjolla! Lue lisää »


Urheiluvaatteiden pesu - huomioi ainakin nämä asiat

Lue lisää »


Rekrytoija kertoo: Nämä työnhakuvinkit toimivat

Kilpailu työpaikoista osaa olla kovaa, eikä työhaastatteluunkaan pääseminen ole aina itsestään selvää. Tässä muutama SOLilla todistetusti toimiva vinkki työpaikan metsästäjille! Lue lisää »


Lean-oppia maailman parhaalta

Lean on ottanut hyvin tuulta alleen Suomen SOLissa. Syksyllä oli sopiva hetki käydä benchmarkkaamassa, miten kollegat Ruotsissa homman hoitavat. SOLin tytäryhtiö SOL Reneriet on Scanian kumppani Ruotsin Södertäljessä, ja Scania puolestaan on yksi maailman parhaita Lean-filosofian mukaan johdettuja y... Lue lisää »


Ja hyvä, lämmin, hellä on mieli jokaisen…

Joulun tunnelma on ollut tänä vuonna hivenen epätodellinen, kun eteläisessä Suomessa on odoteltu pitkään lunta. Vinkitän nyt vielä viime hetken vaihtoehtoisia tapoja toimia joulunkynnyksellä. Lue lisää »